EȘTI ALĂTURI DE TRĂIRILE EMOȚIONALE ALE COPILULUI TĂU?

Este important să ai pe cineva din viața ta care să aibă grijă de tine? Cineva de la care poți cere ajutor? Cineva în care poți avea încredere?

Ca părinte, poți să fii persoana de încredere pentru copiii tăi. Îi poți ajuta să navigheze în această nouă lume imprevizibilă în care trăim acum.

Trei sfaturi despre cum să te apropii de copilul tău și să știi că sunt în regulă.

1. Vorbește cu copiii tăi.

Începeți să vorbiți cu copiii dvs. despre lucruri reale când sunt foarte mici. Asigurați-vă că știu că sunteți dispus să auziți orice - bine, rău și urât. Dacă copiii tăi sunt mai în vârstă și nu ai o comunicare excelentă, nu te judeca pentru asta. Doar ÎNCEPE ACUM! Nu e niciodată prea târziu.

Puneți întrebări și ascultați răspunsul, în cuvinte, energie sau acțiuni. A fi interesat. Fi prezent. Angajează-te.

Uneori cea mai mare contribuție pe care o poți aduce copilului tău este aceea de a le acorda toată atenția, unde vor deveni cea mai importantă persoană în acel moment.


2. Nu-ți judeca niciodată copilul sau alegerile.

Dacă îți judeci copiii pentru alegerile pe care le fac, aceștia vor înceta să vină la tine când vor exista lucruri cu care se luptă. De fapt, nu vor mai veni la tine, punct. Ei trebuie să știe că, indiferent de ceea ce ți-ar spune, nu vor fi judecați. Dacă adolescentul îți spune că beau, pune-i întrebări. Te-ai distrat? Povesteste-mi.

A fi interesat de viața copilului tău fără a-i califica în mod continuu experiențele drept bune sau greșite sau bune și rele creează spațiul pentru ca aceștia să vină la tine cu lucrurile mari.

Vechea paradigmă a părinților pentru a-i învăța pe copiii noștri bine și rău nu mai funcționează. Lumea este diferită, iar ceea ce era adevărat pentru dvs. s-ar putea să nu fie adevărat pentru copiii voștri. Aflați cum văd lumea și ce funcționează pentru ei.

Ce se întâmplă dacă copiii tăi ar putea fi cei mai buni profesori ai tăi? Și ce se întâmplă dacă a fi profesor pentru tine este un cadou pentru ei?

3. Spune-le copiilor tăi că sunt un cadou și că vocea lor contează.

Sentimentele de a nu se potrivi, de a fi nevrednic și diferiți, nu sunt neobișnuite pe măsură ce copiii cresc. Adolescenții petrec o cantitate enormă de timp și energie comparându-se cu ceilalți. Se întreabă care este valoarea lor și tânjesc după validare. Ei caută sens și identitate. Navigarea prin acest lucru poate fi dificilă, mai ales astăzi cu inundații în rețelele sociale cu puncte de vedere. Ca părinte pentru adolescenți, uneori pare că punctul de vedere al tuturor contează mai mult decât al tău.

Nu renunța. Ceea ce spui contează, chiar dacă adolescentul tău se preface că nu.

Poartă conversații care recunosc că ceea ce îl face pe copilul tău diferit este ceea ce îl face grozav. Vorbește-le despre oameni pe care îi respectă și îi admiră și subliniază diferențele lor. Anunțați-i că sunteți un spațiu sigur pentru ei, unde sunt apreciați și recunoscuți exact pentru cine sunt.


Chiar dacă sunt capabili să audă 5% din toate acestea în acest moment, acel 5% contează mai mult decât vă puteți imagina!

Deci, cum îl întrebi pe copilul tău dacă este bine?

În primul rând, fii dispus să auzi că nu sunt. Atunci fii vocea și urechea care le lasă să știe că, indiferent cu ce se confruntă, au acest lucru.

#acceseazaconstiinta #parinteconstient #drdainheer #valorossireal


14 afișare
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram

© 2018 Cristina Stanilă  |  www.cristinastanila.com