Mesaj terapeutic/relaxare

Când spui masaj, te gândești automat la relaxare. Adevarat, însă această terapie aduce și alte beneficii organismului, cum sunt cele pentru imunitate, tensiune, tonus muscular și circulația sangvină.

Masajul terapeutic este o soluție alternativă indicată în multe probleme de sănătate. Înainte de a se recurge la această terapie, specialiștii au în vedere tipul afecțiunii și ceea ce se dorește să se obțină în urma efectuării ședințelor de masaj:

* efecte benefice pe termen scurt (spre exemplu, reducerea inflamației sau a durerii)

* efecte benefice pe termen lung, ca terapie adjuvantă, folosită în asociere cu alte proceduri terapeutice (kinetoterapie, fizioterapie, acupunctură sau reflexoterapie).

woman-relaxing-spa.jpg
woman-relaxing-spa.jpg

Masajul terapeutic poate fi aplicat și omului sănătos pentru că rolul lui primordial este acela de a preveni bolile și de a menține organismul în formă. În scop profilactic, masajul terapeutic are drept scop prevenirea și combaterea unor afecțiuni sau îmbolnăviri cauzate de acumularea oboselii profesionale, fizice și intelectuale. Masajul este o procedură manuală sau  mecanică, aplicată pe tegument și formațiunile subtegumentare, în scop terapeutic. Beneficiile masajului sunt foarte multe

Masajul îmbunătatește circulația sanguină și cea limfatică
.Masajul  contribuie la activarea circulației în întregul corp prin efectele pe care le produce. Circulația limfatică are în organism rolul de transportator al rezidurilor. Îngreunarea circulației limfatice, slaba circulație a sângelui și în particular drenajul limfatic defectuos, pot fi readuse la nivelul normal de funcționare cu ajutorul masajului.

Stimulează și alină sistemul nervos cât și cel endocrin. este excutat energic, într-un ritm viu, masajul produce efecte stimulatoare asupra sistemului nervos. Prin aplicarea procedeelor de masaj excitante, se menține condiția psihomotrică optimă. Efectuat prin manevre lente, blânde, calmante, constituie un mijloc deosebit de eficient împotriva încordarilor excesive, a tensiunilor psihice, a durerilor,  a stării de neliniște și a stresului. Efectul de relaxare, de înlăturare a oboselii, se obține tocmai prin relaxarea sistemului nervos și a sisemului endocrin, eliminând o serie de hormoni care induc starea de bine. 

Prin masaj se stimulează producerea de endorfine, substanța chimică din creier care produce sentimentul de fericire, de asemenea reduce nivelul hormonilor de stres ca adrenalina, cortisolul sau norepinefrina.

Masajul mărește mobilitatea și flexibilitatea încheieturilor
,crește elasticitatea și contractilitatea mușchilor
.

Masajul reduce tensiunea musculară
.Nu  este nici un mister în faptul că masajul alină durerile și contracturile musculare. Anumite manevre ale masajului ce obțin efecte relaxante, duc la scăderea excitabilității și contractilității musculare. Acest lucru este explicat prin faptul că  masajul crește circulația sângelui în mușchi, ce îmbină și produce natural asa numitele opiacee care alină durerea și contractura musculară.

Masajul  îmbunătățește starea epidermei
, 

contribuie la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea sistemului imunitar,reduce stratul adipos .
Este recunoscută facilitarea lipolizei, masajul ducând la scăderea stratului adipos. Masajul întreține și dezvoltă suplețea tesutului conjunctiv, combate depunerile grasoase în exces sub piele și totodată le previne.

Masajul asigură vindecarea mai rapidă a leziunilor la niveul țesutului moale
, cresterea calității structurilor colagene și elastice ale dermului, masajul ajută resorbția parțială sau totală a indurațiilor cutanate fibroase sau a cicatricelor.

Masajul îmbunătățește digestia
,efectele masajului se văd și în îmbunătățirea digestiei, prin dispariția constipației și a balonării și prin eliminarea mult mai facilă. 

peaceful-woman-taking-deep-breath.jpg