Masaj cu pietre vulcanice

Hot Stone

Terapia geotermala este o terapie prin masaj foarte cautata datorita efectului de relaxare profunda si starii generale de bine pe care o resimte clientul, este o noutate in domeniul tratamantelor si masajelor antistres. Combinat cu masajul manual, pietrele vulcanice pot avea rezultate spectaculoase reintinerind si fortificand organismul.

Wooden Hut
beautiful-woman-getting-hot-stones-shoulders-massage-spa-salon-beauty-treatment-therapy-we

Masaj cu roci vulcanice sau Hot Stone  Massage, avand denumirea stiintifica de terapie  geotermala, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite in detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a fiintei umane, a carui origini se regasesc in majoritatea civilizatiilor sub diverse forme. Datorita efectelor deosebite obtinute prin aceasta terapie, a inceput sa fie foarte solicitata in saloanele de infrumusetare din intreaga lume. Spre deosebire de masajul clasic la masajul cu roci vulcanice, masajul nu se realizeaza doar cu mainile, ci se foloseste si un set de roci vulcanice, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, cu o suprafata foarte fina ce sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la o anumita temperatura. Aceasta temperatura nu produce arsuri sau senzatii neplacute, ci doar va va provoca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.

Tehnica masajului cu pietre combina mai multe terapii cum ar fi Hidroterapia, Aromoterapia (in sala de masaj si pe pietrele folosite se aplica uleiuri esentiale aromatizante) si Termoterapia (terapia geotermala), folosind caldura aplicarii pietrelor, facand tratamentul mult mai relaxant, mai placut si mai benefic.Masajul cu pietre poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat succesiv intregului organism. El poate ameliora leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii.Pietrele calde au ca efect cresterea circulatiei sanguine iar pietrele reci o reduc.Masajul cu pietre calde incalzeste pielea astfel permitand mai bine absorbitia uleiului esential folosit in timpul masajului in piele, incalzeste si pregateste mult mai bine musculatura astfel permitand maseurului sa lucreze sistemului musculator la un nivel mult mai profund.Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului cu roci vulcanice il reprezinta termoterapia, ce actioneaza in mai multe moduri asupra organismului: imbunatateste circulatia locala, imbunatateste circulatia sangelui prin tesuturi favorizand transportul de toxine din aria respectiva.

beautiful-pink-spa-flowers-spa-hot-stones-water-wet-background-side-composition-copy-space

Efectele benefice ale masajului cu pietre calde

* creste sensibilitatea

* eliminarea toxinelor

* creste circulatia sanguina

* scade tensiunea arteriala

* creste temperatura corporala

* accelereaza pulsul ( cu 10 batai pentru fiecare 1 grad Celsius crescut in temperatura corporala)

* accelereaza respiratia

* creste abilitatea fibrelor de colagen de a se intinde

* se diminueaza problemele articulatiilor

* diminueaza sau elimina durerea

* diminueaza spasmele musculare

* efect de energizare si stimulare

* stimularea sistemului nervos

* accelereaza asimilarea oxigenului la nivelule celular si ritmul metabolic

* creste activitatea rinichilor

* poate ajuta in eliminarea edemelor (vanatailor) si a resturilor din zonele afectate

* aplicarea pietrelor calde in zona opusa celei afectate, atrage fluxul de sange din zona afectata si astfel se reduce tensiunea din zona afectata

* este recomandat in tulburari de somn