Masaj Cervical/facial

physiotherapy.jpg

Masaj cervical

Masajul cervical este o forma extrem de comuna de masaj, adesea utilizat de persoanele care stau mult la birou intr-o pozitie incorecta, solicitand la maximum zona cervicala.

Acest tip de masaj este util atat celor care experimenteaza dureri in zona cervicala cat si persoanelor care pur si simplu doresc sa se relaxeze deoarece muschii cervicali sunt extrem de incordati iar un masaj asupra acestora te poate ajuta sa ai parte de o relaxare profunda. Masand zona cervicala, vei obtine un adevarat masaj de relaxare

Cervicalgia – Cum să scapi rapid de durere prin masaj

Durerea de gat in zona cervicala este cauzata adesea de pozitia incorecta la birou pentru perioade lungi de timp. Aceasta poate fi extrem de inconfortbila iar multe persoane apeleaza la masajul cervical pentru a o trata.

Sunt insa si alte motive care pot cauza cervicalgia: stresul, anxietatea, dormitul int-ro pozitie gresita si chiar si varsta iti pot influenta nivelul de durere pe care il simti in zona cervicala.

In ultimul secol, numarul de persoane care sufera de cervicalgie a crescut considerabil. Acest lucru se vede mai ales in randul copiilor si al adolescentilor care petrec mult timp in fata calculatorului. Exercitiile fizice si statul intr-o pozitie corecta te pot ajuta sa scapi de aceasta durere, insa cea mai eficienta metoda este masajul cervical.

 

Beneficiile masajului cervical

Masajul cervical se concentreaza in special pe inlaturarea durerii din spatele gatului. Odata ce durerea se amelioreaza, acest tip de masaj poate fi diferit in functie de problemele afectiunile pe care le ai.

Daca cervicalgia este cauzata de pozitia gresita, masajul cervical este recomandat, insa daca sunt alte motive iar cervicalgia este doar un simptom al unei afectiuni, se recomanda tratarea afectiunii.

Masajul cervical trebuie sa contina cel putin 10 sedinte pentru a fi eficient 100%. In cazul durerilor acute de gat, in primele doua saptamani se vor face doar 2  sedinte iar numarul acesta va creste pe masura ce durerea scade.

In urma masajului cervical, vei observa multe beneficii:

*                       Eliberarea durerii si tensiunii musculare din zona cervicala

*                       Prevenirea deformitatilor din zona afectata

*                       Intarirea articulatiilor si a puterii musculare din zona respectiva

Persoanele care au probleme cu durerile cervicale sunt incurajate de maseori sa aiba o pozitie corecta la birou si sa ai cateva schimbari in stiul de viata. De exemplu, este recomandat sa dormi cu o perna special adaptata pentru anatomia gatului.

Masaj facial

Unul din cele mai populare tratamente de frumuseţe din toate timpurile este considerat masajul facial. Acesta are menirea de-a încetini procesul de îmbătrânire şi a reda un aspect tânăr.

Efectele masajului facial sunt acelea de calmare la nivelul feţei, oferă elasticitate şi supleţe tenului, intăreşte musculatura feţei, ajută la ridicarea pomeţilor, reduce ridurile, în special cele de expresie, ajută la relaxarea şi detensionarea întregului organism, stimulează circulaţia şi înlătură impurităţile, curăţă în profunzime celulele moarte de la suprafaţă, este utilizat pentru a scăpa de stres, dureri de cap, migrene, scade anxietatea şi poate ameliora stare de spirit negativă. Masajul facial este o excelentă terapie pentru eliberarea tensiunii şi stimulării pielii la nivelul fetei.

african-american-woman-receiving-relaxing-massage-spa.jpg